Foredrag, Saloner og Seminarer

Jeg kommer gerne og taler til din organisation, virksomhed, gruppe, klasse, bogklub, mv. Mine taler er intime, inspirerende og frigørende. Jeg taler både på engelsk og dansk. Vi kan designe foredraget til din gruppe. Relevant for kvinder og mænd , unge og ældre. Varighed 2 x 45 min. 

Med udgangspunkt i mit globale liv som self-made kvinde, kunstfotograf, forfatter og kreativ sjæl, anekdoter fra mine personlige og professionelle erfaringer, samt min bøger og foto projekter, tilbyder jeg følgende temaer: 

Mulige temaer og emner

Jeg taler udfra en række emner og temaer, gerne en kombination af flere: 

  • kvinde, krop, kamp, sanselighed og skønhed i et nyt lys
  • kvinder, magt og kraft - om feminint lederskab, synlighed og sanselighed i den modne alder 
  • dansen i de røde sko - om den moderne kvindes rejse hjem til sig selv
  • the explored life - om at følge sjælen, tale med fremmede og rite of passage 
  • den kreative proces - om at bevare den indre ild og leve livet som kreative process
  • indre frihed - om frihedens facetter og hvordan man navigerer livets korsveje
  • mv.

Populære foredrag

Kvinde, Se Dig Selv I Nyt Lys! Om Krop, Kraft, Kamp Og Sanselighed - Med Værdighed

Vi længes alle efter at blive set, som vi er, men hvorfor er vi så så bange for at se os selv? Mange hundrede kvinder er kommet til mig for at blive set, som den de er, og gennem den fotografiske proces og ‘rite of passage’ har de fejret sig selv, genopdaget tabte eller afviste sider af sig selv, helet forholdet til deres krop fundet tilbage til sensualitet og livslyst igen, og meget mere.  

Gennem billeder og ‘behind-the-scene’ anekdoter kommer du med på en rejse ind i mit fotografiske møde med kvinderne g hvad vi har afdækket, opdaget, lært og transformeret undervejs. Nogle at de spørgsmål jeg tager op:  Hvorfor har vi svært ved at være os selv? Hvordan relatere vi til vores krop? Hvem ejer den egentlig? Hvordan ser vi os selv? Hvad er skønhed? Hvordan finder vi tilbage til vores sanselighed? Hvordan bliver vi frie?

Jeg kaster lys over kameraets katalyserende kraft og giver bud på hvordan man kan afvæbne falske og forældede selv-billeder og skabe nye billeder - levende visioner af os selv - som vi kan træde ind i og blive inspireret af. Jeg taler også til hvordan du kan tage kroppen og sensualiteten tilbage og finde selvværd og værdighed i en tid og image-kultur hvor vi har mistet forbindelsen til vores indre kompas og kroppen er blevet til et objekt der kan kontrolleres, manipuleres, forbedres og bruges til at sælge hvad som helst.

Foredraget er en invitation til få kontakt med din sanselighed og opleve mere frihed til at være dig selv. Du vil gå hjem med et nyt syn på din krop og dit forhold til den. 

INDRE FRIHED: OM AT NAVIGERE LIVETS KORSVEJE

De fleste af os længes efter frihed til at være, gøre, have, blive, nyde og opleve noget andet end lige der hvor vi er. Men hvor mange af os gør det eller tør det? Hvor frie er vi? Hvad er frihed egentlig? Dette foredrag ser på frihedens mange facetter, og hvordan indre frihed kan berige og hjælpe os med at navigere et evigt-foranderligt liv. 

Forandring sker for os gennem hele livet. Er du een af dem der forsøger at undgå og stritter imod, eller kaster du dig i armene på det uvisse? Forandring giver mulighed for at bryde ud af gamle skabeloner, dogmaer og doseringer. Forandring giver os mulighed for at revidere, evaluere og fortælle en ny historie om os selv og vores liv. Tør du? Tør du gribe friheden? 

Med udgangspunkt i min personlige og professionelle liv taler jeg om hvordan min frihedstrang har farvet mit liv på godt og ondt. Som kvinde, eventyrer og kreative sjæl har jeg levet og arbejdet i forskellige kapaciteter og kulturer. Jeg tager dig med til Skotland, hvor min udlængsel startede, og ned til Nepal, hvor jeg levede, arbejdede og besteg hellige bjerge i 20'erne, over jagten på den forjættede Amerikanske Drøm i San Francisco de sidste 16 år og min spirituelle ‘wake up call’ og konfrontation med gamle dæmoner ved hjemkomsten til mine nordiske rødder idag. 

Jeg diskuterer hvad mødet med andre kulturer og min livsvej har lært mig om indre og ydre frihed og hvordan man kan bruge den som ledestjerne i sit liv, forhold og arbejde. Foredraget sætter sjælen, opdagelsesrejsen og livets mystik i centrum, og giver dig nogle bud på og redskaber til at finde indre frihed midt i et foranderligt liv. 

Dansen Med De Røde Sko: Et Moderne Rite Of Passage For Kvindenr Idag

Vi vil have det hele. Om det er glansbilledet af et succesfyldt liv, det perfekte hus, job, kæreste, krop, sex appeal, spiritualitet, mindfulness, vi udvikler og optimerer os selv som aldrig før. Men det koster. Vi mærker det. Vi føler os fragmenterede, stressede, og har mistet kontakten til os selv, vores kroppe, vores hjerter, vores livskilde og autencitet. Det er som om livet strammer og formen ikke kan rumme den indre længsel. Stadigvæk, tør vi ikke hoppe af toget, for hvad findes der mon på den anden side? 

Så hvad gør vi når sjælen kalder? Løber vi den anden vej, stikker hovedet i sandet, eller tager vi invitationen, fordi vi ved, vores længsel er størrere end ubehaget ved ikke at agere?

Med udgangspunkt i H.C. Andersen’s eventyr De Røde Sko, min egen rejse som beskrevet i min selv-biografi Seeing Red: A Woman’s Quest for Truth, Power and the Sacred (She Writes Press 2012), samt mit intime fotografiske møde med knap 1000 kvinder taler jeg om kvindens opvågning og rejse hjem til sig selv.  

I bogen Seeing Red fortæller jeg ærligt og nøgent om mit møde med et helligt bjerg i Tibet, længslen efter det guddommelige og en mere feminine måde at være til på i en meget maskulin verden og hvordan det lykkedes en ellers meget selvstændig og modig kvinde at afgive, afhænde, ignorere og overgive sin magt og kraft i mødet med mænd, sex og kærlighed. 

Den kvindelige helterejse er anderledes end den som er beskrevet af mænd og guruer gennem tiden. Den handler ikke om at flyve væk i en bobble af fred og frihed, nej, den går gennem kroppen, arrene, historierne, følelserne, traumaerne, vreden og længslerne. Den er ikke smuk og let fordøjelig, der findes ingen 101 vejviser eller et 7-trins quickfix program. Tit når vi tror rejsen er slut, er den lige begyndt. 

Jeg tager jeg med på en dyb, vild, indre rejse gennem lande, bjerge, templer, frygtelige gudinder, forhold, mænd og kroppen, og giver undervejs bud på hvordan vi kan bruge rejsen - et bevidst rite of passage - til at finde tilbage til vort eget autentiske, kreative og værdige liv midt i en kaotisk verden. Foredraget retter sig især mod kvinder i alle stadier af livet, men mænd er meget velkomne.

Host en Privat Salon, Seminar eller Retreat

Har du lyst til at hoste en privat salon for dine venner, loge eller gruppe?  Oplevelsen er mere intim og interaktiv. Jeg skaber for eksempel en process og/eller ritual omkring salonen's tema og kommer med et inspirerende oplæg på ca. 30+ minutter, hvorefter der kan stilles spørgsmål og vi dele erfaringer og indsigter med hinanden. Vi tilpasser temaet til din gruppe. En salon varer 2.5 timer, et dags-seminar 6 timer.  En weekend retreat fra fredag aften til søndag eftermiddag. Ring eller skriv og lad os tale om hvad jeg kan tilbyde, dine ideer og så skræddersyer noget til din gruppe. 

Du kan kontakte mig her >> 

Udtalelser

Folkevirke Himmerland, Farsø hotel Februar 2015

Et af årets absolut bedste foredrag - der gjorde en forskel - var med Cand. Scient. Adm. Lone Mørch, San Francisco, nu i Danmark. Emnet var rejsen til frihed - en indre og ydre rejse gennem Europa, Asien og USA. Vi fik indblik i et liv der har givet en dyb personlig frihed og en forståelse for kulturens indflydelse på kvindelig identitet. Hun holdt vores opmærksomhed hele vejen, vi blev grebet af hendes blide måde at fortælle om livet i Tibet, om forskellen mellem de forskellige landes kulturer, og hendes danske identitet, den kunne hun ikke løbe sig fra. Trods hendes liv har været blod, sved og tårer, fremstår hun som et glad, lysende menneske der tror på og hviler i sig. Lone gav os en oplevelse og en viden om hendes gode og stærke holdninger til livets mange facetter. Foredraget henvender sig til to generationer. Det var en eftermiddag, hvor livet gik op i en højere enhed. Jeg var ikke helt den samme efter foredraget.  ~ Karen Pihlkjær, Formand, Folkevirke Vesthimmerland

KVINDELOGEN, Soulhouse, København, 29. April 2016

Lone Mørch inspirerer og inviterer til at se det smukke, det nuancerede og endnu usete med sit foredrag "Kvinde se dig selv". Hun formidler autentisk, levende og nærværende. Med billeder og ord sætter hun kvinden og kvindens selvbillede i et indspirerende og motiverende nyt lys.~ Kvindelogen ved Amanda Lagoni og Mie Molkte, SoulHouse.

TANTALIZING TRAVEL TALES, Mill Valley Public Library, USA, 3. November, 2015

Lone oser af det guddommelige og feminine. Hendes publikum var begejstret, unge og gamle, mænd og kvinder, alle lappede de hendes henrivende fortælling om vandrelyst og længsel i sig. ~ Jayme Moye, journalist, “Travel Writer of 2014” American Travel Journalists Association. 

KVINDERNES UGE, Horsens ByTorv, May 6, 2016

Lone Mørch fortæller levende og bevægende om at finde kvindens indre væsen foran et kamera og om hvordan kvinder i alle aldre kan genfinde deres krop, kraft og sensualitet. ~ Tanja Fievé Eskesen

Vi havde besøg af Lone i forbindelse med vores Q-week i Horsens. Lones åbenhjertige foredrag om hendes arbejde med at fotografere kvinder fra hele verdenen var dybt fascinerende. At høre alle disse forskellige kvinders fortællinger samt at se dem komme ud via smukke og autentiske fotos var meget spændende. Den rejse som Lone starter, når hun møder en ny kvinde – var givende og grænseoverskridende, både for Lone, kvinden, og nu også for os, der fik lov at lytte og se med. Det at turde at tage springet og få taget billeder og virkelig se sig selv, var sådan en øjenåbner for mig. Dejligt livsbekræftende og smukt foredrag. Birgit Fogh Kofoed, bytorvHORSENS.

Lone er ikke en fotograf, hun er en dedikeret kunstner med en stor mission: hun ønsker at frigøre folk fra de kunstige låg vi lægger på os selv. Hun har lavet et ekstraordinært stykke arbejde med hendes skønne, dybe og sensuelle bog, Unveiled. Og hun er en kvinde der er værd at følge: hun vil uden tvivl fortsætte med at overraske os, vise os, minde os og elske os med sit kamera, sine ord, sin energi og visdom. Jeg havde det privilegie at arbejde med hende, og jeg er først lige begyndt at forstå hvad en play date med hende bringer med sig. Mine varmeste anbefalinger. ~ Kirsten Stendevad forfatter, speaker and 21st century leadership mentor.